Bayat Pide Kebabı Tarifi
Bayat Pide Kebabı tarifi: Bayat Pide Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Pide Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Bayat Pide Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gram dana kuşbaşı eti
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Domates Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Pideleri Lezzetlendirmek İçin:
- 1/2 adet ramazan pidesi (küp küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzerini Süslemek İçin:
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Bayat Pide Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritin ve etleri hafif renk alana kadar çevire çevire pişirin.
- Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Etler pişerken domates sos ve pideleri hazırlayın.
- Domates sos için, iri iri doğranmış domatesleri zeytinyağında ezerek pişirin. Biber salçasını ve baharatları ilave edip fokurdatın.
- Pideleri küp küp doğrayın.
- Erimiş tereyağında baharatlandırarak lezzetlendirin.
- Etler suyunu çektikten sonra tuz ve karabiberle baharatlandırın.
- Servis tabağına önce baharatlı ramazan pidesini onun üzerine domates sosu ve en üste etleri dizin.
- Soğan ve ince kıyılmış maydanozla servis ederek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
Bayat Pide Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Etleri önce tereyağıyla pişirerek etin lezzetli suyunu etin içine hapsedebilir ve kısık ateşte o suyu muhafaza ederek pişirme işlemi yaparsınız.
Bayat Pide Kebabı tarifi için servis önerisi
Dilerseniz sarımsaklı yoğurt dökerek de servis edebilirsiniz.