Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Kek Tatlısı Tarifi

Bayat Kek Tatlısı

Bayat Kek Tatlısı Tarifi

Bayat Kek Tatlısı tarifi: Bayat Kek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Kek Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Kek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin

Bayat kekli taban için:

  • 4 su bardağı bayat kek (ufalanmış)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı fındık (dövülmüş)
  • 1/2 çay bardağı hindistan cevizi

Üzeri için:

  • 2 su bardağı kadayıf (tereyağı ve toz şekerle kavrulmuş)

Bayat Kek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye 1 su bardağı sütü, şekeri ve unu ekleyin.
  • Orta-kısık ateşte çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • 1 su bardağı Hindistan cevizini ekleyin tencereye ve karıştırın.
  • Vanilini de ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
  • Ufaladığınız bayat keki geniş bir kaseye alarak üzerine 1 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı hindistan cevizi, dövülmüş fındığı ekleyin ve şekil verilecek kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz borcamın veya kalıba bayat kek harcını yayın. Spatula yardımıyla düzleyin.
  • Bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kek harcının üzerine dökün ve dinlenmesi için 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Toz şekerle ve tereyağı ile kavrulmuş kadayıfı muhallebinin üzerine güzelce yayın. Bayat kek tatlınız hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025