Bayat Kek Tatlısı Tarifi
Bayat Kek Tatlısı tarifi: Bayat Kek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Kek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bayat Kek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
Bayat kekli taban için:
- 4 su bardağı bayat kek (ufalanmış)
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı fındık (dövülmüş)
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
- 2 su bardağı kadayıf (tereyağı ve toz şekerle kavrulmuş)
Bayat Kek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye 1 su bardağı sütü, şekeri ve unu ekleyin.
- Orta-kısık ateşte çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.
- 1 su bardağı Hindistan cevizini ekleyin tencereye ve karıştırın.
- Vanilini de ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
- Ufaladığınız bayat keki geniş bir kaseye alarak üzerine 1 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı hindistan cevizi, dövülmüş fındığı ekleyin ve şekil verilecek kıvama gelene kadar yoğurun.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz borcamın veya kalıba bayat kek harcını yayın. Spatula yardımıyla düzleyin.
- Bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kek harcının üzerine dökün ve dinlenmesi için 4 saat buzdolabında bekletin.
- Toz şekerle ve tereyağı ile kavrulmuş kadayıfı muhallebinin üzerine güzelce yayın. Bayat kek tatlınız hazır, afiyet olsun!