Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi

Bayat Ekmek Yoğurtlaması

Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi

Bayat Ekmek Yoğurtlaması tarifi: Bayat Ekmek Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Yoğurtlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Ekmek Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet bayat ekmek (doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salçalı sos

Bayat Ekmek Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Doğranmış bayat ekmekleri derin bir borcama alın.
  • Üzerine yarım çay bardağı sütü dökün. Rendelenmiş soğanı ilave edin.
  • Yumurta, sarımsak ve baharatları da ekledikten sonra güzelce yoğurun.
  • Kıvamlı bir harç elde ettikten sonra elinize bir parça harçtan alın.
  • Güzelce sıkıp şekil verin. Az yağda kızartın.
  • Bir servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025