Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi
Bayat Ekmek Yoğurtlaması tarifi: Bayat Ekmek Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Yoğurtlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Bayat Ekmek Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bayat ekmek (doğranmış)
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı salçalı sos
Bayat Ekmek Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?
- Doğranmış bayat ekmekleri derin bir borcama alın.
- Üzerine yarım çay bardağı sütü dökün. Rendelenmiş soğanı ilave edin.
- Yumurta, sarımsak ve baharatları da ekledikten sonra güzelce yoğurun.
- Kıvamlı bir harç elde ettikten sonra elinize bir parça harçtan alın.
- Güzelce sıkıp şekil verin. Az yağda kızartın.
- Bir servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis edin. Afiyet olsun.