Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Ekmek Topları Tarifi

Bayat Ekmek Topları

Bayat Ekmek Topları Tarifi

Bayat Ekmek Topları tarifi: Bayat Ekmek Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Ekmek Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet bayat ekmek
  • 1/2 su bardağı su (ekmekleri ıslatmak için)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı çökelek
  • 1 küçük boy kase sucuk (küp doğranmış)
  • 15 adet zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 1 küçük boy kase kaşar peyniri (küp küp doğranmış)
  • 1 küçük boy kase susam

Bayat Ekmek Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Ekmeklerin yumuşaması için su ile ıslatıp 6-7 dakika bekletiyoruz. (eğer fazla su kattıysanız, sıkarak fazla suyunu çıkartın)
  • Diğer malzemeleri de katıp karıştırıyoruz.
  • Hamur yumuşak oluyor. Yuvarlarken ele yapışabiliyor.
  • Daha fazla un katılabilir, ama ben elime sıvı yağ sürüp yuvarladım.
  • İçine kaşar kasar peyniri koyup yuvarladıktan sonra susama batırıyoruz.
  • Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
  • Fırından fırına pişirme süresi değişebilir. Benim fırınım hızlı pişirdiği için 30 dakikada pişirdi. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025