Bayat Ekmek Topları Tarifi
Bayat Ekmek Topları tarifi: Bayat Ekmek Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bayat Ekmek Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet bayat ekmek
- 1/2 su bardağı su (ekmekleri ıslatmak için)
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı çökelek
- 1 küçük boy kase sucuk (küp doğranmış)
- 15 adet zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 1 küçük boy kase kaşar peyniri (küp küp doğranmış)
- 1 küçük boy kase susam
Bayat Ekmek Topları tarifi nasıl yapılır?
- Ekmeklerin yumuşaması için su ile ıslatıp 6-7 dakika bekletiyoruz. (eğer fazla su kattıysanız, sıkarak fazla suyunu çıkartın)
- Diğer malzemeleri de katıp karıştırıyoruz.
- Hamur yumuşak oluyor. Yuvarlarken ele yapışabiliyor.
- Daha fazla un katılabilir, ama ben elime sıvı yağ sürüp yuvarladım.
- İçine kaşar kasar peyniri koyup yuvarladıktan sonra susama batırıyoruz.
- Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
- Fırından fırına pişirme süresi değişebilir. Benim fırınım hızlı pişirdiği için 30 dakikada pişirdi. Afiyet olsun.