Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Bayat Ekmek Tatlısı tarifi: Bayat Ekmek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Ekmek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Bayat Ekmek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ekmek dilimlerini bir tepsiye dizin.
  • Ocakta şerbet için bir su bardağı şekeri ve suyu karıştırıp kaynatın, limon suyu sıkın ve şerbeti hazır edin.
  • Şerbeti bir kepçe yardımıyla ekmekler üzerinde gezdirin.
  • Daha sonra kalan malzemeleri bir kapta soğuk olarak karıştırın. Ocağa alıp muhallebi kıvamına getirene kadar pişirin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi ekmeklerin üstüne ekleyin.
  • 10 dakika kadar dışarıda beklettikten sonra dolaba kaldırın ve soğutun.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bayat Ekmek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Ekmekler tepsiye tam sığmayacağı için bir tanesini parçalayarak boşlukları doldurabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025