Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi
Bayat Ekmek Tatlısı tarifi: Bayat Ekmek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Bayat Ekmek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim bayat ekmek
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Bayat Ekmek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ekmek dilimlerini bir tepsiye dizin.
- Ocakta şerbet için bir su bardağı şekeri ve suyu karıştırıp kaynatın, limon suyu sıkın ve şerbeti hazır edin.
- Şerbeti bir kepçe yardımıyla ekmekler üzerinde gezdirin.
- Daha sonra kalan malzemeleri bir kapta soğuk olarak karıştırın. Ocağa alıp muhallebi kıvamına getirene kadar pişirin.
- Hazırladığınız muhallebiyi ekmeklerin üstüne ekleyin.
- 10 dakika kadar dışarıda beklettikten sonra dolaba kaldırın ve soğutun.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bayat Ekmek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Ekmekler tepsiye tam sığmayacağı için bir tanesini parçalayarak boşlukları doldurabilirsiniz.