Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi
Bayat Ekmek Tatlısı tarifi: Bayat Ekmek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bayat Ekmek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 12 adet bayat tost ekmeği
- 6 yemek kaşığı labne
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kaymak (üzeri için)
- 1 çay kaşığı toz antep fıstığı (üzeri için)
Bayat Ekmek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Su, vişne ve toz şekeri bir tencereye alın, kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak pişirin.
- Biraz akışkan bir sos kıvamına gelmeye başladığında ocaktan alın.
- Yağları bir tavada kızdırın. Tost ekmeklerini arkalı önlü kızartarak pişirin.
- Geniş bir borcama tost ekmeklerinin 6 tanesini aralıklı olarak dizin.
- Her birinin üzerine bir küçük kepçe kadar vişneli sosun sıvı kısmından dökün.
- Bir kasede labne ve pudra şekerini karıştırın. Her bir ekmeğin üzerine 1 yemek kaşığı kadar sürün.
- Üzerilerine diğer 6 tost ekmeğini kapatın. Her birinin üzerine içerisinde vişne tanelerinin de bulunduğu bir küçük kepçe kadar sos gezdirin.
- Bir servis tabağına alın. Üzerine kaymak koyun ve toz Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun.
Bayat Ekmek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Dileseniz tarifi yarı ölçü olarak da kullanabilirsiniz. Dilerseniz pudra şekeri miktarını arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.