Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Ekmek Krebi Tarifi

Bayat Ekmek Krebi

Bayat Ekmek Krebi Tarifi

Bayat Ekmek Krebi tarifi: Bayat Ekmek Krebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Krebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Ekmek Krebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı bayat ekmek (ufalanmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)
  • 6 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin, gerekirse artırın)

Bayat Ekmek Krebi tarifi nasıl yapılır?

  • Bayat ekmekleri elinizle ufalayın.
  • Yumurtaları, sütü, suyu, sıvı yağı, tuzu ve ekmekleri bir kaba alın ve blenderdan geçirin.
  • Hazırlanan karışıma unu da ekleyip tekrar blenderdan geçirin. Bu işlemi çırpma teliyle de yapabilirsiniz.
  • Tavayı ısıtın. Isınan tavaya fırça ya da bir peçete yardımıyla sıvı yağ sürün.
  • Yağlanmış tavaya krep hamurundan bir kepçe koyup ince bir şekilde yayın.
  • Orta ateşte kızarana kadar pişirip krebi çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Harç bitene kadar bu işleme devam edin. Afiyet olsun.

Bayat Ekmek Krebi tarifinin püf noktası nedir?

Siz tatlı yapmak istiyorsanız hamura 2 yemek kaşığı kadar şeker ekleyip pişince üzerine çikolata, reçel vs. ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025