Bayat Ekmek Keki Tarifi
Bayat Ekmek Keki tarifi: Bayat Ekmek Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Bayat Ekmek Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı bayat ekmek (rondodan geçirilmiş)
- 1,5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı kabartma tozu
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bayat Ekmek Keki tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaseye rondodan geçirilmiş ekmek kırıntılarını alın. Üzerine sütü dökün ve karıştırıp mikserle çok kısa bir süre çırpıp kenara alın.
- Başka bir kasede yumurta ve şekeri, mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Üzerine kakao, vanilin ve kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ekmek ve sütlü harcı kakaolu karışımın içerisine aktarın.
- Fındık kırıkları ve damla çikolatalı ilave edin.
- Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
- Yağlanmış, pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına harcı aktarın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra ılımasını bekleyin ve pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.