Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Ekmek Keki Tarifi

Bayat Ekmek Keki

Bayat Ekmek Keki Tarifi

Bayat Ekmek Keki tarifi: Bayat Ekmek Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Ekmek Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı bayat ekmek (rondodan geçirilmiş)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Bayat Ekmek Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaseye rondodan geçirilmiş ekmek kırıntılarını alın. Üzerine sütü dökün ve karıştırıp mikserle çok kısa bir süre çırpıp kenara alın.
  • Başka bir kasede yumurta ve şekeri, mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Üzerine kakao, vanilin ve kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ekmek ve sütlü harcı kakaolu karışımın içerisine aktarın.
  • Fındık kırıkları ve damla çikolatalı ilave edin.
  • Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  • Yağlanmış, pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına harcı aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra ılımasını bekleyin ve pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025