Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Ekmek Böreği Tarifi

Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği Tarifi

Bayat Ekmek Böreği tarifi: Bayat Ekmek Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Ekmek Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet ekmek (10-12 dilim)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
  • 2 adet domates
  • 5 adet çarliston biber
  • 3 adet kapya biber
  • 6 dilim hindi jambon
  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Bayat Ekmek Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, süt, sıvı yağ ve baharatları bir kaseye alın. İnce ince doğradığınız maydanozu da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Ekmek dilimlerinin her iki tarafına da azar azar tereyağı veya margarin sürün. Yağlamış olduğunuz  yuvarlak kek kalıbına dilimleri aralıklı olarak yerleştirin.
  • Domatesleri yuvarlak biçimde dilimleyin. Çarliston ve kapya biberi de ikiye veya dörde bölerek dilimleyin. Tohumlarını ve sapını atın. Hindi füme dilimlerini de ortadan ikiye bölün.
  • Ardından her ekmek dilimi arasına 1 dilim domates, 1 dilim çarliston, 1 dilim kapya biber ve 1 yarım dilim hindi füme olacak şekilde dizin. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini de dilimlerin aralarına sıkıştırarak eşit bir şekilde dağıtın.
  • Hazırlamış olduğunuz yumurta ve sütlü karışımı bir kepçe ile kek kalıbındaki dizmiş olduğunuz malzemelerin üzerinde gezdirin. Her tarafına döktüğünüzden emin olun.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin ve sıcak tüketin, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025