Bayat Ekmek Böreği Tarifi
Bayat Ekmek Böreği tarifi: Bayat Ekmek Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bayat Ekmek Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 demet maydanoz
- 1 adet ekmek (10-12 dilim)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
- 2 adet domates
- 5 adet çarliston biber
- 3 adet kapya biber
- 6 dilim hindi jambon
- 1 su bardağı kaşar peyniri
Bayat Ekmek Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, süt, sıvı yağ ve baharatları bir kaseye alın. İnce ince doğradığınız maydanozu da ekleyerek güzelce karıştırın.
- Ekmek dilimlerinin her iki tarafına da azar azar tereyağı veya margarin sürün. Yağlamış olduğunuz yuvarlak kek kalıbına dilimleri aralıklı olarak yerleştirin.
- Domatesleri yuvarlak biçimde dilimleyin. Çarliston ve kapya biberi de ikiye veya dörde bölerek dilimleyin. Tohumlarını ve sapını atın. Hindi füme dilimlerini de ortadan ikiye bölün.
- Ardından her ekmek dilimi arasına 1 dilim domates, 1 dilim çarliston, 1 dilim kapya biber ve 1 yarım dilim hindi füme olacak şekilde dizin. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini de dilimlerin aralarına sıkıştırarak eşit bir şekilde dağıtın.
- Hazırlamış olduğunuz yumurta ve sütlü karışımı bir kepçe ile kek kalıbındaki dizmiş olduğunuz malzemelerin üzerinde gezdirin. Her tarafına döktüğünüzden emin olun.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin ve sıcak tüketin, afiyet olsun.