Bayat Ekmek Böreği Tarifi
Bayat Ekmek Böreği tarifi: Bayat Ekmek Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Bayat Ekmek Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 4 dal taze soğan
- 2 demet ıspanak
- 2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet bayat ekmek (küp doğranmış)
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bayat Ekmek Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Yağları bir tavada eritin. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyin ve karıştırarak kavurun.
- Soğanlar renk aldıktan sonra 2 demet yıkanmış, süzülmüş ıspanağı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- 4 dal ince doğranmış taze soğanı ilave edin. Karıştırın ve ocaktan alın.
- Süt, sıvı yağ ve yumurtaları bir kapta çırpın. Tuz ve karabiber ilave ederek çırpmaya devam edin.
- 1 adet küp doğranmış beyaz ekmeğin yarısını borcama alın. Üzerine hazırladığınız sosun yarısını gezdirin.
- Ispanaklı harcı borcama yayın. Üzerilerine rendelenmiş kaşar peynirleri serpin.
- Kalan bayat ekmekleri peynirlerin üzerine yayın ve kalan sosu gezdirin.
- Son olarak üzerilerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180 derecelik fırında 25 dakika boyunca pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.