Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Ekmek Böreği Tarifi

Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği Tarifi

Bayat Ekmek Böreği tarifi: Bayat Ekmek Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Ekmek Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Ekmek Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 dal taze soğan
  • 2 demet ıspanak
  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet bayat ekmek (küp doğranmış)
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Bayat Ekmek Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yağları bir tavada eritin. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyin ve karıştırarak kavurun.
  • Soğanlar renk aldıktan sonra 2 demet yıkanmış, süzülmüş ıspanağı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • 4 dal ince doğranmış taze soğanı ilave edin. Karıştırın ve ocaktan alın.
  • Süt, sıvı yağ ve yumurtaları bir kapta çırpın. Tuz ve karabiber ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • 1 adet küp doğranmış beyaz ekmeğin yarısını borcama alın. Üzerine hazırladığınız sosun yarısını gezdirin.
  • Ispanaklı harcı borcama yayın. Üzerilerine rendelenmiş kaşar peynirleri serpin.
  • Kalan bayat ekmekleri peynirlerin üzerine yayın ve kalan sosu gezdirin.
  • Son olarak üzerilerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180 derecelik fırında 25 dakika boyunca pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025