Baton Tiramisu Tarifi
Baton Tiramisu tarifi: Baton Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Baton Tiramisu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Baton Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket kedi dili bisküvi
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı ılık süt
Dolgusu için:
- 3 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- 200 gram labne
- 1/2 çay bardağı rendelenmiş çikolata
Üstüne:
Baton Tiramisu tarifi nasıl yapılır?
- Baton kek kalıbını streç filmle kaplayın.
- Sütü ılıtın içine seker ve kahveyi ekleyip karıştırın.
- Bisküvileri karışıma batırıp kalıbın önce tabanına sonra yan duvarlarına dizin.
- Toz jelatinin üzerine birkaç damla su serpiştirin ve birkaç dakika bekletin.
- Dolgusu için sut, şeker, vanilya, un ve yumurta sarisini muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Jelatini karışıma ekleyip iyice erimesini saglayın.
- Oda ısısında ılımaya bırakın.
- Ilıdıktan sonra mikserle soğuyana kadar çırpın.
- Labneyi ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Karışımı baton kalıba aktarın.
- Üzerini kahveli karışıma batırdığınız bisküvilerle kaplayın ve buzdolabında iki saat bekletin.
- Sure sonunda kalıptan çıkarın ve üzerine kakao serpin. Afiyet olsun.