Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baton Tiramisu Tarifi

Baton Tiramisu

Baton Tiramisu Tarifi

Baton Tiramisu tarifi: Baton Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Baton Tiramisu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baton Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket kedi dili bisküvi
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ılık süt

Dolgusu için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 200 gram labne
  • 1/2 çay bardağı rendelenmiş çikolata

Üstüne:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Baton Tiramisu tarifi nasıl yapılır?

  • Baton kek kalıbını streç filmle kaplayın.
  • Sütü ılıtın içine seker ve kahveyi ekleyip karıştırın.
  • Bisküvileri karışıma batırıp kalıbın önce tabanına sonra yan duvarlarına dizin.
  • Toz jelatinin üzerine birkaç damla su serpiştirin ve birkaç dakika bekletin.
  • Dolgusu için  sut, şeker, vanilya, un ve yumurta sarisini muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Jelatini karışıma ekleyip iyice erimesini saglayın.
  • Oda ısısında ılımaya bırakın.
  • Ilıdıktan sonra mikserle soğuyana kadar çırpın.
  • Labneyi ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Karışımı baton kalıba aktarın.
  • Üzerini kahveli karışıma batırdığınız bisküvilerle kaplayın ve buzdolabında iki saat bekletin.
  • Sure sonunda kalıptan çıkarın ve üzerine kakao serpin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025