Baton Pasta Tarifi
Baton Pasta tarifi: Baton Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Baton Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Baton Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket pasta kreması
- 1 paket krem şanti
- 1 paket sütlü çikolata
- 2 adet muz
Baton Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları kırıp üzerine şekeri ekliyoruz.
- Yumurtalar koyulaşana kadar (2-3 kat kabarana kadar) mikser ile çırpıyoruz.
- Sırası ile un, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı karışıma ekleyip kaşık yardımıyla tek yönde karıştırıp yediriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dakika hazırlanmış pandispanya hamurumuzu pişiriyoruz.
- Hazır krem şanti ve pastacı kremasını mikser yardımıyla hazırlayıp buzdolabına kaldırıp soğutuyoruz.
- Muzları halka şeklinde doğruyoruz.
- Sütlü çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. (Pasta kenarlarına süs için)
- Fırından çıkan pişmiş pandispanyayı eşit 3 parçaya bölüyoruz.
- Her katı süt ile ıslatıp arasına krem şanti ve muz koyuyoruz.
- En son kata hazırladığımız pasta kremasını güzel şekilde sürüyoruz. (Ben çikolatalı krema kullandım.)
- Son olarak erittiğimiz çikolata sosunu her kenara döküyoruz ve krema ile süslemeye devam ediyoruz. Pastanın en ortasına çikolata rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.