Baton Kurabiye Tarifi
Baton Kurabiye tarifi: Baton Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Baton Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Baton Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 2 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı damla çikolata
Üzeri için:
- 100 gram sütlü çikolata (eritilmiş)
- 2 yemek kaşığı fındık kırığı
Baton Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve tereyağını çırpın. Vanilya, pudra şekeri ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kabartma tozu, tarçın ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak damla çikolatayı koyun. Hamuru rulo yapıp, streç filme sarın.
- 1 saat buzdolabında bekletin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2cm kalınlığında hamuru dilimleyin. 180 derecede 15 dakika pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra eritilmiş çikolataya batırın ve fındık kırığı serpin.
- Çikolata donana kadar 20 dakika buzdolabında tekrar bekletin. AFİYET OLSUN!