Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baton Kurabiye Tarifi

Baton Kurabiye

Baton Kurabiye Tarifi

Baton Kurabiye tarifi: Baton Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Baton Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baton Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı damla çikolata

Üzeri için:

  • 100 gram sütlü çikolata (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı fındık kırığı

Baton Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve tereyağını çırpın. Vanilya, pudra şekeri ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Kabartma tozu, tarçın ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak damla çikolatayı koyun. Hamuru rulo yapıp, streç filme sarın.
  • 1 saat buzdolabında bekletin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2cm kalınlığında hamuru dilimleyin. 180 derecede 15 dakika pişirin.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra eritilmiş çikolataya batırın ve fındık kırığı serpin.
  • Çikolata donana kadar 20 dakika buzdolabında tekrar bekletin. AFİYET OLSUN!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025