Baton Kek Tarifi
Baton Kek tarifi: Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Baton Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Baton Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 225 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Kreması için:
- 200 mililitre krema
- 100 gram labne peyniri
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Baton Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kek kalıbını yağlayın, tabanına parşömen kağıdı serin, kağıdı da yağlayın.
- Un, kabartma tozu, vanilyayi bir kaba eleyin.
- Tereyağını bir karıştırma kabında iyice yumuşayana kadar çırpın. Şekeri ekleyip orta hızda 5 dakika daha çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden sonra iyice karıştığına emin olarak çırpın.
- Mikserle en düşük hızda karıştırırken unlu karışımı süt ile değişimli olarak 3 kerede ekleyin (önce unlu karışımın üçte biri, sonra süt, sonra unlu karışımın üçte biri, sonra sütün yarısı ve son olarak unlu karışımın geri kalanı).
- Kek harcını kalıba dökün, üstünün düzlemek için birkaç kere tezgaha vurun.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırının orta katında 40-45 dakika boyunca, (ilk 20 dakika fırın asla açılmayacak) kekin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.
- Fırından alıp 15-20 dakika ardından kalıptan çıkartıp tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.
- Kreması için soğuk kremayı, labne, pudra şekeri ile güzelce çırpın, sertleşince hazır. Dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Baton Kek tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeler 240 mililitrelik bardakla hazırlandı.