Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Batırık Tarifi

Batırık

Batırık Tarifi

Batırık tarifi: Batırık için gerekli malzemeler nelerdir? Batırık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Batırık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet yeşil biber
  • 1/2 demet nane
  • 3 dal taze soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 yaprak marul
  • 1 çimdik tuz

Batırık tarifi nasıl yapılır?

  • Tahini bir tavada 2-3 dakika kadar ısıtın.
  • Bulguru 2 çay bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgurlar şiştikten sonra hazır demektir.
  • Şişen bulgurun içine tahini ve kimyonu alıp, karıştırın.
  • Tüm sebzeleri incecik doğrayın. Kuru soğanı rendeleyin.
  • Bulgurlu karışıma soğan ve salçayı ekleyerek karıştırın.
  • Biberi, domatesi, salatalığı, taze soğanı, naneyi ve maydanozu ekleyip nazikçe karıştırın.
  • Baharatları ve nar ekşisini ekleyip, karıştırmaya devam edin.
  • Susuz tüketmek istiyorsanız elinizi hafif ıslatarak, küçük parçalar alın ve köftelik şekil verip, marulların üzerine dizin. Sulu tüketecekseniz 5-6 bardak suyu ekleyin ve karıştırın. Üzerine ince doğranmış marulları ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025