Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bat Yemeği Tarifi

Bat Yemeği

Bat Yemeği Tarifi

Bat Yemeği tarifi: Bat Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Bat Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bat Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon

Bat Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimeği yıkadıktan sonra tencereye alarak 2,5 su bardağı su ile haşlayın.
  • Ocaktan aldıktan sonra ince bulguru ekleyin ve yumuşayıncaya kadar bekletin.
  • Bu sırada soğan, domates ve biberi küçük küçük doğrayın, maydanozu kıyın.
  • Salçaları karıştırarak 1 çay bardağı suda çözdürün.
  • Doğradığınız sebzeleri, salçalı suyu, tuzu, karabiberi ve 1 adet limonun suyunu mercimek ve bulgurların üzerine ekleyin, güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız bat yemeğini salamura asma yapraklarıyla servis edin.

Bat Yemeği tarifinin püf noktası nedir?

Mercimeğin siyah suyunu atması için 2 kez su değiştirerek yıkayabilirsiniz.

Bat Yemeği tarifi için servis önerisi

Bat yemeğini dövülmüş ceviz ile servis edebilirsiniz. Yanına bir kase yoğurtla nefis bir öğünü hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025