Bat Yemeği Tarifi
Bat Yemeği tarifi: Bat Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Bat Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bat Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2,5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet sivri biber
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet limon
Bat Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Mercimeği yıkadıktan sonra tencereye alarak 2,5 su bardağı su ile haşlayın.
- Ocaktan aldıktan sonra ince bulguru ekleyin ve yumuşayıncaya kadar bekletin.
- Bu sırada soğan, domates ve biberi küçük küçük doğrayın, maydanozu kıyın.
- Salçaları karıştırarak 1 çay bardağı suda çözdürün.
- Doğradığınız sebzeleri, salçalı suyu, tuzu, karabiberi ve 1 adet limonun suyunu mercimek ve bulgurların üzerine ekleyin, güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız bat yemeğini salamura asma yapraklarıyla servis edin.
Bat Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Mercimeğin siyah suyunu atması için 2 kez su değiştirerek yıkayabilirsiniz.
Bat Yemeği tarifi için servis önerisi
Bat yemeğini dövülmüş ceviz ile servis edebilirsiniz. Yanına bir kase yoğurtla nefis bir öğünü hazırlayabilirsiniz.