Basma Yemeği Tarifi
Basma Yemeği tarifi: Basma Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Basma Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
21 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tabaklık
Basma Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram koyun eti
- 3 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1-2 dal maydanoz
- 5 adet küçük boy patates
- 5 diş sarımsak
- 5-6 yaprak lahana
- 2-3 adet kırmızı biber
- 4-5 adet domates
- 50 gram kuyruk yağı
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Basma Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye tereyağ ve sıvı yağ ekliyoruz. Kızan yağımıza patateslerimizi ekliyor kızartıyoruz. Patateslerimizi aldıktan sonra kuyruk yağ ve etimizi ekliyoruz.
- Et yaklaşık 5 dakika orta ateşte kavrulduktan sonra soğanlarımızı ekliyoruz. 2 dakika soğanlarımızla kavurduktan sonra içerisine salçamızı ekliyor karıştırıyoruz.
- Sonra havuçlarımızı ve sarımsakları da ekleyip bir 5 dakika daha pişiriyoruz. Şimdi kızarttığımız patatesleri tekrar ekliyor ve üzerine domatesleri de ekliyoruz ve kısık ateşte domateslerin biraz pişmesini bekliyoruz.
- Domatesler biraz ezildikten sonra doğradığımız maydanozları ve baharatları ekliyoruz.
- En üste lahalarımızı komple kapatacak şekilde diziyoruz. Dizdikten sonra yarım bardak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Lahanaya göre pişme süresi değişir yaklaşık 15 veya 20 dakikada hazır olur. Deneyen herkese afiyet olsun.