Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Basma Yemeği Tarifi

Basma Yemeği

Basma Yemeği Tarifi

Basma Yemeği tarifi: Basma Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Basma Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Basma Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram koyun eti
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1-2 dal maydanoz
  • 5 adet küçük boy patates
  • 5 diş sarımsak
  • 5-6 yaprak lahana
  • 2-3 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet domates
  • 50 gram kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Basma Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağ ekliyoruz. Kızan yağımıza patateslerimizi ekliyor kızartıyoruz. Patateslerimizi aldıktan sonra kuyruk yağ ve etimizi ekliyoruz.
  • Et yaklaşık 5 dakika orta ateşte kavrulduktan sonra soğanlarımızı ekliyoruz. 2 dakika soğanlarımızla kavurduktan sonra içerisine salçamızı ekliyor karıştırıyoruz.
  • Sonra havuçlarımızı ve sarımsakları da ekleyip bir 5 dakika daha pişiriyoruz. Şimdi kızarttığımız patatesleri tekrar ekliyor ve üzerine domatesleri de ekliyoruz ve kısık ateşte domateslerin biraz pişmesini bekliyoruz.
  • Domatesler biraz ezildikten sonra doğradığımız maydanozları ve baharatları ekliyoruz.
  • En üste lahalarımızı komple kapatacak şekilde diziyoruz. Dizdikten sonra yarım bardak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Lahanaya göre pişme süresi değişir yaklaşık 15 veya 20 dakikada hazır olur. Deneyen herkese afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025