Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Basma Kadayıf Tarifi

Basma Kadayıf

Basma Kadayıf Tarifi

Basma Kadayıf tarifi: Basma Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Basma Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Basma Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1/4 adet limon suyu

Üstü için:

  • 1 avuç antep fıstığı

Basma Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım soğumaya bırakalım. Kadayıflarımızı küçük doğrayıp erimiş tereyağı ile harmanlayalım. Yağlanmış tepsimize kadayıfın yarısını basalım. Cevizini serip gerisini basalım.
  • Güzel çıkması için sıkı basmak çok önemli, ben üstüne ağırlık koyup yarım saat beklettim. 170 derecede üstü kızarana kadar pişirip sonra fırından alıp bir tepsi yardımıyla tersini çevirelim. (Yağlı kağıt da olur.)
  • Diğer tarafı da kızarana kadar pişirip fırından çıkınca iki üç dakika sonra soğuk şerbeti sıcak tatlımıza dökelim.

Basma Kadayıf tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süresi her fırına göre farklılık gösterebilir.

Basma Kadayıf tarifi için servis önerisi

Kaymak yada dondurmayla servis edilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025