Basilico Soslu Makarna Tarifi
Basilico Soslu Makarna tarifi: Basilico Soslu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Basilico Soslu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Basilico Soslu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Spaghetti Makarna
- 3 adet domates
- 5 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yaprak taze fesleğen
- 1 adet defne yaprağı
- 1 dal taze kekik
- 1 dal taze biberiye
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 adet cherry domates
- 1/2 kepçe makarna suyu
- 1 yemek kaşığı parmesan
- 1 tatlı kaşığı pesto sos
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Basilico Soslu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tüm malzemeleri brunoise bir şekilde doğrayın ve domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ya da rendeleyebilirsiniz.
- Sos tavasına zeytinyağ ekleyip biraz kızdırın sonrasında soğan ve sarımsağı ekleyip renk verene kadar kavurun, soğanlar renk verince eğer domatesiniz yaz domatesi değilse 1 yemek kaşığı kadar salça ekleyip kavurun ki sosa renk versin.
- Ardından domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesler kendini çekmeye başlayınca 1 / 2 kepçe makarna suyu ekleyin ve tavanın altını kısın, kaynamaya bırakın. Daha sonra sosun içerisine, taze kekik, taze biberiye ve taze defne yaprağı ilave edin.
- Sos pişme noktasına gelince parmak ucuyla biraz toz şeker atın ve biraz daha pişirin. Son olarak sosun altını kapatın tuz ile pul biberi ekleyin ve karıştırın. Pişen sosun içerisindeki defne yaprağını alın.
- Daha sonra bir tavaya biraz yağ dökün ve çeri domateslerin kabuklarını soymadan soteleyin, domateslerin üzerine biraz toz şeker ilave edin ve içerisine taze fesleğen ilave edin ardından daha önce hazırladığımız domates bazlı sostan 2 / 3 kepçe ekleyin ve çeri domatesleri ezene kadar pişirin.
- Ardından 1 tatlı kaşığı pesto sosundan ekleyin ve 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ilave ederek karıştırın. Hazır olan sosa haşlanan makarnayı ilave edin ve karıştırıp, servis edin.
Basilico Soslu Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Domatesler yaz domatesi olursa rengi ve tadı daha iyi olur. Sosu ne kadar çok pişirirseniz aroması çıkar. Sosu sürekli kontrol ederek karıştırın, çünkü sosun dibi tutar. Sosa eklenen su fazla gelirse endişelenmeyin, çünkü sos pişerek kendini çekecektir. En önemli püf noktası malzemelerin güzel kavrulmasıdır.