Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bardakta Tiramisu Tarifi

Bardakta Tiramisu

Bardakta Tiramisu Tarifi

Bardakta Tiramisu tarifi: Bardakta Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Bardakta Tiramisu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bardakta Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet savoyar (kedi dili) bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için:

  • 2 tepeleme yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı rom
  • 3/4 su bardağı su

Kreması için:

  • 500 ml. süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri

Servisi için:

  • 2 tatlı kaşığı kakao

Bardakta Tiramisu tarifi nasıl yapılır?

  • Tatlının kreması için; sos tenceresine süt, yumurta sarısı ve unu alıp ocağın altını yakın. Çırpma teliyle hızlıca karıştırın.
  • Süt kaynadığında ocağın altını kısın ve krema karışımına toz şekeri ekleyin. İyice karıştırıp toz şeker eridiğinde krema karışımını ocaktan alın.
  • Karışım oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak bekleyin, sonrasında vanilya ve labne peynirini ekleyip iyice karıştırın.
  • Bisküvileri ıslatmak için; suyu kaynatın. Granül kahveyi katıp eritin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin, soğuyunca içine romu ekleyin.
  • Büyük boy servis bardaklarını mutfak tezgahına alın. Her birinin alt kısmına ortadan kırarak birer adet kedi dili bisküvi yerleştirin. Kahveli suyla ıslatın.
  • Üzerlerini hazırladığınız kremayla kapattıktan sonra yeniden bir adet kedi dili bisküvi yerleştirin. Kahveli suyla ıslatın.
  • Kalan krema karışımıyla üzerlerini kapattıktan sonra hazırladığınız tatlıları, mümkünse bir gece boyunca buzdolabında soğutun.
  • Servisi öncesinde üzerlerine kakao gezdirdiğiniz tatlıları daha fazla bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Bardakta Tiramisu tarifinin püf noktası nedir?

Bardakta hazırladığınız tiramisuyu, bir gece önceden hazırlayıp dinlendirmek tadının tam olarak oturmasını sağlar.

Bardakta Tiramisu tarifi için servis önerisi

Servisi öncesinde tatlının üzerine kakao serpmeniz kakaonun krema üzerinde kalıp halinde kalmasını önler, lezzetini arttırır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025