Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bardakta Milföy Pasta Tarifi

Bardakta Milföy Pasta

Bardakta Milföy Pasta Tarifi

Bardakta Milföy Pasta tarifi: Bardakta Milföy Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Bardakta Milföy Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bardakta Milföy Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 mililitre süt
  • 2 adet yumurta
  • 130 gram şeker
  • 80 gram nişasta (3 yemek kaşığı)
  • 80 gram tereyağı (2 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket krema
  • 3-4 adet milföy hamuru
  • 1 paket krema
  • 1 paket bitter çikolata

Bardakta Milföy Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Milföy parçalarının üzerine biraz pudra şekeri serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri güzelce kızarana dek pişirin.
  • Pastacı kreması için süt, şekerin yarısı ve tereyağı bir tencereye alarak ısıtın.
  • Ayrı bir kapta yumurta, nişasta ve şekerin kalan kısmını pürüzsüz kıvam alana dek çırpın.
  • Kaynama noktasına gelen-ısınan sütten çok azar azar olacak şekilde kepçe ile yumurtalı karışıma sürekli karıştırarak dökün.
  • Daha sonra bu karışımı tamamen tekrar tencereye alarak sürekli karıştırmaya devam ederek göz göz oluncaya dek pişirin.
  • En son içerisine vanilya ekleyin ve ılınana dek çırpın; sonrasında üzerinin kabuk bağlamaması için üzerine değecek ve kaplayacak şekilde streç film ile sarın. (pastacı kreması yapım aşaması için ‘Naked cake’ tarifini inceleyebilirsiniz.)
  • Soğuması için dolaba kaldırın.
  • Bu arada sıvı kremayı çırpacağınız kabı ve mikser ucunu bir süre buzlukta bekletin, kremanızı da dolaptan çıkmış ve soğuk olsun. (Sıvı kremanın kolayca katı kıvam alabilmesi için.)
  • Soğuyan pastacı kreması ve çırpılmış katı haldeki kremayı birleştirin ve güzelce çırpın.
  • Servis kaselerinin tabanına ufalanmış milföy üzerine hazırladığınız pastacı kreması üzerine muz dilimleri ve fındık üzerine çikolata sos olacak şekilde işlemi 2 tur devam ettirin.
  • En son pastacı kreması üzerine hafif milföy kırıntısı ve pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Bardakta Milföy Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Ganaj yapmak isterseniz kremayı bir sos tenceresinde ısıtın- ocaktan alın. İçerisine bitter çikolatayı ekleyerek erimesini sağlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025