Bardakta Milföy Pasta Tarifi
Bardakta Milföy Pasta tarifi: Bardakta Milföy Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Bardakta Milföy Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bardakta Milföy Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre süt
- 2 adet yumurta
- 130 gram şeker
- 80 gram nişasta (3 yemek kaşığı)
- 80 gram tereyağı (2 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket krema
- 3-4 adet milföy hamuru
- 1 paket krema
- 1 paket bitter çikolata
Bardakta Milföy Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Milföy parçalarının üzerine biraz pudra şekeri serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri güzelce kızarana dek pişirin.
- Pastacı kreması için süt, şekerin yarısı ve tereyağı bir tencereye alarak ısıtın.
- Ayrı bir kapta yumurta, nişasta ve şekerin kalan kısmını pürüzsüz kıvam alana dek çırpın.
- Kaynama noktasına gelen-ısınan sütten çok azar azar olacak şekilde kepçe ile yumurtalı karışıma sürekli karıştırarak dökün.
- Daha sonra bu karışımı tamamen tekrar tencereye alarak sürekli karıştırmaya devam ederek göz göz oluncaya dek pişirin.
- En son içerisine vanilya ekleyin ve ılınana dek çırpın; sonrasında üzerinin kabuk bağlamaması için üzerine değecek ve kaplayacak şekilde streç film ile sarın. (pastacı kreması yapım aşaması için ‘Naked cake’ tarifini inceleyebilirsiniz.)
- Soğuması için dolaba kaldırın.
- Bu arada sıvı kremayı çırpacağınız kabı ve mikser ucunu bir süre buzlukta bekletin, kremanızı da dolaptan çıkmış ve soğuk olsun. (Sıvı kremanın kolayca katı kıvam alabilmesi için.)
- Soğuyan pastacı kreması ve çırpılmış katı haldeki kremayı birleştirin ve güzelce çırpın.
- Servis kaselerinin tabanına ufalanmış milföy üzerine hazırladığınız pastacı kreması üzerine muz dilimleri ve fındık üzerine çikolata sos olacak şekilde işlemi 2 tur devam ettirin.
- En son pastacı kreması üzerine hafif milföy kırıntısı ve pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
Bardakta Milföy Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Ganaj yapmak isterseniz kremayı bir sos tenceresinde ısıtın- ocaktan alın. İçerisine bitter çikolatayı ekleyerek erimesini sağlayın.