Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bardak Kurabiye Tarifi

Bardak Kurabiye

Bardak Kurabiye Tarifi

Bardak Kurabiye tarifi: Bardak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bardak Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bardak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 160 gram bitter çikolata (eritilmiş)
  • 100 gram toz ceviz içi

Bardak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Unu geniş bir kaba eleyin.
  • En son damla çikolata olacak şekilde bütün malzemeyi ekleyin.
  • Hamur homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Isıya dayanıklı cam bardak, kupa veya bu tarif için uygun bir kabı yağlayın. Hamuru parmaklarınızla yayarak bardak formu verin.
  • Yağlı kağıtları minik kareler halinde kesin. Bu aşamada kullanmadığınız nohut, pirinç veya ağırlık yapacak bir bakliyatı pişirme ağırlığı olarak ayırın.
  • Şekil verdiğiniz bardağın içine hamurdan parçalar kopartarak yerleştirin.
  • Hazırladığınız yağlı kağıdı hamurun içine yerleştirin ve pişirme ağırlıklarını yerleştirin.
  • 10-12 dakika pişirme ağırlıklarıyla pişirin. Pişirme ağırlıklarını çıkartın ve ortasını kaşığın tersiyle kurabiye hamurunun ortasını düzleştirin ve 5-6 dakika daha pişirin.
  • Bardaktan çıkartmak için kurabiyelerin iyice soğumasını bekleyin.
  • Çıkarttığınız kurabiyelerin içini fırça yardımıyla bitter çikolataya bulayın ve ağız kısmını da çikolataya batırıp, toz cevize batırın.
  • Buzdolabında 10 dakika daha bekletin ve içine ılık süt ekleyerek servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Bardak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiye hamurunu dinlendirerek daha lezzetli ve dokulu kurabiyeler elde edebilirsiniz. Kalıptan çıkartırken acele ederseniz hamurun parçalanarak dökülmesine sebebiyet verirsiniz.

Bardak Kurabiye tarifi için servis önerisi

Ilık sütle servis etmeyi unutmayın. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025