Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi
Barbunyalı Taze Fasulye tarifi: Barbunyalı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunyalı Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Barbunyalı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram barbunya
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Barbunyalı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Taze fasulyeleri ayıklayın ve ortadan ikiye bölün. Yıkayın ve süzmeye bırakın.
- Barbunyanın kabuklarını soyun ve ılık su ile birlikte kara suyu çıkana kadar haşlayın. Ardından süzün.
- Domatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurun.
- Soğanlar pembeleşince parçalanan sarımsakları ekleyin ve biraz da sarımsaklarla birlikte kavurun.
- Ardından salçayı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra içine domatesleri ekleyin. Son olarak taze fasulyeleri de ekleyerek 7-8 dakika kavurun.
- İçerisine süzülmüş barbunyaları ekleyin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döktükten sonra ocağın altını kısın ve 15 dakika pişirin.
- Fasulyeler ve barbunyalar pişince hazır demektir. Afiyet olsun.
Barbunyalı Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Domates salçası yerine biber salçası kullanabilirsiniz.