Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi

Barbunyalı Taze Fasulye

Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi

Barbunyalı Taze Fasulye tarifi: Barbunyalı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunyalı Taze Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Barbunyalı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram barbunya
  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Barbunyalı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Taze fasulyeleri ayıklayın ve ortadan ikiye bölün. Yıkayın ve süzmeye bırakın.
  • Barbunyanın kabuklarını soyun ve ılık su ile birlikte kara suyu çıkana kadar haşlayın. Ardından süzün.
  • Domatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince parçalanan sarımsakları ekleyin ve biraz da sarımsaklarla birlikte kavurun.
  • Ardından salçayı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra içine domatesleri ekleyin. Son olarak taze fasulyeleri de ekleyerek 7-8 dakika kavurun.
  • İçerisine süzülmüş barbunyaları ekleyin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döktükten sonra ocağın altını kısın ve 15 dakika pişirin.
  • Fasulyeler ve barbunyalar pişince hazır demektir. Afiyet olsun.

Barbunyalı Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?

Domates salçası yerine biber salçası kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025