Barbunyalı İçli Köfte Tarifi
Barbunyalı İçli Köfte tarifi: Barbunyalı İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunyalı İçli Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Barbunyalı İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfte için:
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
İç harcı için:
- 1 su bardağı barbunya
- 1 adet soğan
- 60 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
Barbunyalı İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Fasulyeyi haşlayın.
- Soğanı ince kıyın. Tereyağı ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Fasulyenin yarısını püre şeklinde ezin, kalanıyla karıştırın ve ilave edin.
- Barbunya, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Bulgur, yumurta, salça, un ve tuzu karıştırın.
- Elinizi hafif ıslatarak yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde bastırarak ortasını açın.
- Hazırladığınız içten paylaştırıp kapatın.
- Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın.
- Hazırladığınız köfteleri suda haşlayıp yoğurt ile ılık servis yapın. Afiyet olsun.