Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Barbunyalı Enginar Tarifi

Barbunyalı Enginar

Barbunyalı Enginar Tarifi

Barbunyalı Enginar tarifi: Barbunyalı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunyalı Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Barbunyalı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram barbunya
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 adet büyük boy enginar
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı (silme) kuru reyhan

Barbunyalı Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Barbunyaların kabuklarını soyun, yıkadıktan sonra tencereye alın.
  • Soğan, patates ve enginarları küp küp doğrayıp barbunyaların üzerine ekleyin.
  • Limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyip kısık ateşte pişirin. Reyhanla servis edin. Afiyet olsun.

Barbunyalı Enginar tarifinin püf noktası nedir?

Limon suyu ile beraber mandalina suyu da eklenebilir. Mandalina tatlılık verecektir. Kuru reyhan yerine 7-8 taze yaprak konabilir. Yemek soğuyunca reyhanları tencereden çıkartmak önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025