Barbunyalı Enginar Tarifi
Barbunyalı Enginar tarifi: Barbunyalı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunyalı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Barbunyalı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram barbunya
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 adet büyük boy enginar
- 1 adet limonun suyu
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı (silme) kuru reyhan
Barbunyalı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Barbunyaların kabuklarını soyun, yıkadıktan sonra tencereye alın.
- Soğan, patates ve enginarları küp küp doğrayıp barbunyaların üzerine ekleyin.
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyip kısık ateşte pişirin. Reyhanla servis edin. Afiyet olsun.
Barbunyalı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Limon suyu ile beraber mandalina suyu da eklenebilir. Mandalina tatlılık verecektir. Kuru reyhan yerine 7-8 taze yaprak konabilir. Yemek soğuyunca reyhanları tencereden çıkartmak önemli.