Barbunya Salatası Tarifi
Barbunya Salatası tarifi: Barbunya Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunya Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Barbunya Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram barbunya (kuru haliyle)
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 5 adet kornişon turşu
- 2 dal yeşil soğan
- 1 kase ayıklanmış maydanoz
- 1 kase ayıklanmış dereotu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 adet limon
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
Barbunya Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Barbunyaları tercihen en az 12-16 saat kadar su içerisinde bekletin. Ardından beklettiğiniz suyu süzüp tencereye alın ve bol suda 40-45 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Dilerseniz süreyi azaltmak için düdüklü tencere de haşlayabilir veya haşlanmış barbunya konservesi kullanabilirsiniz.
- Haşlanmış barbunyaların suyunu süzün, soğuk suyla tekrar yıkayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan barbunyaları aldığınız kaseye küp küp dilimlediğiniz közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşuyu ekleyin.
- İnce ince kıymış olduğunuz yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu da ekleyin. Son olarak tuz, karabiber, nar ekşisi, limonun suyu ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
- Arzuya göre içerisine sarımsak ekleyebilirsiniz. Oda sıcaklığında veya soğuk olarak tüketin, afiyet olsun!
Barbunya Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Konserve barbunya kullanarak da salatanızı hazırlayabilirsiniz. 2 su bardağı (400 gram) konserve barbunyayı köpüklenmeyinceye dek yıkayıp, süzüp kullanmanızı öneririz.