Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Barbunya Salatası Tarifi

Barbunya Salatası

Barbunya Salatası Tarifi

Barbunya Salatası tarifi: Barbunya Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunya Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Barbunya Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram barbunya (kuru haliyle)
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5 adet kornişon turşu
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 kase ayıklanmış maydanoz
  • 1 kase ayıklanmış dereotu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 adet limon
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

Barbunya Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Barbunyaları tercihen en az 12-16 saat kadar su içerisinde bekletin. Ardından beklettiğiniz suyu süzüp tencereye alın ve bol suda  40-45 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Dilerseniz süreyi azaltmak için düdüklü tencere de haşlayabilir veya haşlanmış barbunya konservesi kullanabilirsiniz.
  • Haşlanmış barbunyaların suyunu süzün, soğuk suyla tekrar yıkayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan barbunyaları aldığınız kaseye küp küp dilimlediğiniz közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşuyu ekleyin.
  • İnce ince kıymış olduğunuz yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu da ekleyin. Son olarak tuz, karabiber, nar ekşisi, limonun suyu ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
  • Arzuya göre içerisine sarımsak ekleyebilirsiniz. Oda sıcaklığında veya soğuk olarak tüketin, afiyet olsun!

Barbunya Salatası tarifinin püf noktası nedir?

Konserve barbunya kullanarak da salatanızı hazırlayabilirsiniz. 2 su bardağı (400 gram) konserve barbunyayı köpüklenmeyinceye dek yıkayıp, süzüp kullanmanızı öneririz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025