Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya Pilaki tarifi: Barbunya Pilaki için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunya Pilaki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Barbunya Pilaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram barbunya (ayıklanmış olarak)
  • 1 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • 1/2 tutam maydanoz (süslemek için)

Barbunya Pilaki tarifi nasıl yapılır?

  • Barbunyaları yıkayın ve ayıklayın. Sonra tekrar bol suyla yıkayın.
  • Havucun dış yüzeyini soyduktan sonra halka halka dilimleyin. Patatesin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.nDomateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Soğanı da yemeklik doğradıktan sonra bir tencereye zeytinyağını alın, ince ince kıymış olduğunuz sarımsaklarla birlikte pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından havucu ve patatesi ekleyin. 4 dakika kadar daha kavurun.
  • Ardından barbunyaları ekleyip karıştırın ve kabuğunu soyup rendelediğiniz domatesleri ve salçayı da ekleyip güzelce karıştırın.
  • Son olarak suyunu, tuzunu ve şekerini ilave edip, kısık ateşte 25 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Kontrol edin ve barbunyalar yumuşadıysa altını kapatıp, oda ısısına gelene dek kapağını açmayın.
  • Sonra bir servis tabağına alın, üstüne sızma zeytinyağı gezdirin ve maydanozla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Barbunya Pilaki tarifinin püf noktası nedir?

Kesme şeker zeytinyağlı yemekleri lezzetlendirir. Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri kapta oda ısısına gelene dek soğumaya bırakılmalıdır. Bu şekilde demini alan yemek, daha çok lezzetlenir. Zeytinyağlı yemekler pişirilip, oda ısısına gelene dek soğuduktan sonra servisten önce üstlerine biraz sızma zeytinyağı gezdirmek, lezzetini daha öne çıkaracaktır.

Barbunya Pilaki tarifi için servis önerisi

İncecik doğranmış maydanozlarla servis ederek bu lezzeti tamamlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025