Barbunya Pilaki Tarifi
Barbunya Pilaki tarifi: Barbunya Pilaki için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunya Pilaki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Barbunya Pilaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram taze barbunya
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 3 adet domates
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/4 demet maydonoz
Barbunya Pilaki tarifi nasıl yapılır?
- Ayıkladığınız taze barbunyalar kara sularını atmaları amacıyla üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın.
- Kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Geniş bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırmaya başlayın.
- Isınan tencereye soğan ve sarımsakları ilave edin. Soğanlar pembeleşince havuçları tencereye ekleyin.
- Havuçların biraz rengi değiştikten sonra patatesleri tencereye ekleyin. Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Kara suyunu süzdüğünüz barbunyaları tencereye ilave edin. Karıştırın. Ardından önceden yıkadığınız domatesleri yemeklik doğrayıp tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp domatesler biraz pişene kadar bekleyin.
- Hazırladığınız sıcak suyu tencereye aktarın. Tuz ve şeker ilavesini yaptıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp barbunyaları pişmeye bırakın.
- Barbunyalar piştikten sonra yemeğimiz hazır demektir. Dolapta biraz soğuttuktan sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Barbunya Pilaki tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz barbunyaları düdüklü tencerede 15 dakika haşlayıp yemeğin pişme süresini kısaltabilirsiniz.
Barbunya Pilaki tarifi için servis önerisi
İnce doğramış olduğunuz maydanozu barbunya pilakiye serperek servis edebilirsiniz.