Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya Pilaki tarifi: Barbunya Pilaki için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunya Pilaki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Barbunya Pilaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 kilogram barbunya
  • 3 adet domates
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çimdik karabiber
  • 3 su bardağı su

Barbunya Pilaki tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle barbunyamızı düdüklü tencereye alıp biraz haşlayalım.
  • Barbunya haşlanırken patates, havuç, domates, soğan ayrı ayrı kare şeklinde dilimlenir.
  • Düdüklü tencereyi ocağa koyalım. İçine sıvı yağı koyup ısınınca soğanı ekleyip biraz kavuralım.
  • Soğan yumuşayınca havucu ekleyip biraz kavuralım. Sonra patatesi ekleyip iyice karıştıralım.
  • Barbunyayı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra salçayı ve domatesi ekliyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan aldıktan sonra dinlendirmeye bırakın ve  ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Barbunya Pilaki tarifinin püf noktası nedir?

Zeytinyağlı yemeklere zeytinyağı ayçiçek yağından daha çok yakışır.

Barbunya Pilaki tarifi için servis önerisi

Barbunya pilaki piştikten sonra 1-2 saat dinlenirse daha lezzetli olur. Ayrıca pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz, çünkü barbunya pirinç pilavına çok yakışır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025