Barbunya Pilaki Tarifi
Barbunya Pilaki tarifi: Barbunya Pilaki için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunya Pilaki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Barbunya Pilaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 kilogram  barbunya
 - 3 adet  domates
 - 2 adet  patates
 - 2 adet  havuç
 - 1 adet  soğan
 - 1 diş  sarımsak
 - 2 yemek kaşığı  salça
 - 4 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 adet  küp şeker
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 çimdik  karabiber
 - 3 su bardağı  su
 
Barbunya Pilaki tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle barbunyamızı düdüklü tencereye alıp biraz haşlayalım.
 - Barbunya haşlanırken patates, havuç, domates, soğan ayrı ayrı kare şeklinde dilimlenir.
 - Düdüklü tencereyi ocağa koyalım. İçine sıvı yağı koyup ısınınca soğanı ekleyip biraz kavuralım.
 - Soğan yumuşayınca havucu ekleyip biraz kavuralım. Sonra patatesi ekleyip iyice karıştıralım.
 - Barbunyayı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra salçayı ve domatesi ekliyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan aldıktan sonra dinlendirmeye bırakın ve  ılık ya da soğuk olarak servis edin.
 
Barbunya Pilaki tarifinin püf noktası nedir?
Zeytinyağlı yemeklere zeytinyağı ayçiçek yağından daha çok yakışır.
Barbunya Pilaki tarifi için servis önerisi
Barbunya pilaki piştikten sonra 1-2 saat dinlenirse daha lezzetli olur. Ayrıca pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz, çünkü barbunya pirinç pilavına çok yakışır.