Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Barbunya Köftesi Tarifi

Barbunya Köftesi

Barbunya Köftesi Tarifi

Barbunya Köftesi tarifi: Barbunya Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunya Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Barbunya Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram barbunya (haşlanmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)

Bulamak İçin:

  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak İçin:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Servis İçin:

  • 1/2 su bardağı çırpılmış yoğurt

Barbunya Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • Barbunyaları bir tencerede, kısık ateşte, yumuşayana kadar haşlayın.
  • Yumuşamış olan barbunyaları robottan geçirerek püre haline getirin.
  • Bir kaseye püre haline gelmiş olan barbunyayı koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtaları, galeta ununu, kıyılmış maydanozu, kimyonu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ilave ederek yoğurun.
  • 30 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra barbunyalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
  • Barbunya köftelerini galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
  • Çırpılmış yoğurt ile beraber sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025