Barbunya Köftesi Tarifi
Barbunya Köftesi tarifi: Barbunya Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Barbunya Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Barbunya Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram barbunya (haşlanmış)
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç maydanoz (doğranmış)
Bulamak İçin:
Kızartmak İçin:
Servis İçin:
- 1/2 su bardağı çırpılmış yoğurt
Barbunya Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Barbunyaları bir tencerede, kısık ateşte, yumuşayana kadar haşlayın.
- Yumuşamış olan barbunyaları robottan geçirerek püre haline getirin.
- Bir kaseye püre haline gelmiş olan barbunyayı koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtaları, galeta ununu, kıyılmış maydanozu, kimyonu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ilave ederek yoğurun.
- 30 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra barbunyalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
- Barbunya köftelerini galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Çırpılmış yoğurt ile beraber sıcak olarak servis edin.