Barbun Tarifi
Barbun tarifi: Barbun için gerekli malzemeler nelerdir? Barbun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Barbun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 180 gram barbun balığı
- 1 gram taze hardal
- 25 gram taze sarımsak
- 65 gram kuşkonmaz
- 2 adet kabak çiçeği
- 20 gram rendelenmiş parmesan peyniri
- 5 gram tereyağı
- 1 gram soya sosu
Kızartmak için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Barbun tarifi nasıl yapılır?
- Barbun balıkları, kuyrukları kalacak şekilde temizlenir. Kılçıkları ve pulları alınır. İçlerine tane hardal sürülür ve kabak çiçeği ile sarılır.
- Barbun balıkları, teflon tavaya alınan zeytinyağında 4 dakika kadar pişirilir.
- Kuşkonmaz soyulur, tuzlu suda kısa bir süre haşlandıktan sonra soğuk ve buzlu suda bekletilir.
- Sarımsakların uç kısımları kesilir, borcama alınır. Üzerine zeytinyağı, tuz ve pul biber ilave edildikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirilir.
- Balıkların sosu için; tereyağını eritin. Sarımsak ilavesiyle rengi kahverengiye dönene kadar kısık ateşte bekletin. Soya sosuyla tatlandırın.
- Rendelenmiş parmesan peynirini teflon tavada çok az zeytinyağı ilavesiyle ısıtın.
- Rendelenmiş parmesan peynirine dikdörtgen şeklini verin. İnce yufka şeklinde form verip tavada her iki tarafını da kızartın.
- Kabak çiçeğine sarıldıktan sonra kızartılmış barbun balıklarını ve haşlanmış kuşkonmazları servis tabağına alın. Fırınlanmış sarımsak ve arzuya göre pesto sos ilavesiyle servis edin.
Barbun tarifinin püf noktası nedir?
Balıkları çok fazla kızartmamaya dikkat edin, fırınlanmış sarımsak ilavesiyle tat dengesini yakalayın.