Barbun Tarifi
Barbun tarifi: Barbun için gerekli malzemeler nelerdir? Barbun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Barbun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram barbun balığı
- 10 adet arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- 4 adet orta boy domates
- 2 dal biberiye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı toz sebze çeşni (arzuya göre)
Barbun tarifi nasıl yapılır?
- Tek tek ayıkladığınız barbun balıklarını bol suda yıkadıktan sonra fazla sularını süzdürün. Balıkları tuzladıktan sonra kısa bir süre dinlendirin.
- Sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını kolaylıkla soyduğunuz arpacık soğanları küçük parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları sadece tatlarını vermesi için bütün olarak bırakın. Biberiye dallarını ayıklayın.
- Tuzlanmış barbun balıklarını taze çekilmiş tane karabiber, toz sebze çeşni ve zeytinyağı ilavesiyle harmanlayın.
- Balıkları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Sarımsakları bütün halde tepsiye alın. Arpacık soğan parçalarını balıkların üzerine serpiştirin.
- Domatesleri kabuklarını soymadan dilimleyip balıkların aralarına dizin. Biberiye dallarını ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, balıklar kızarıp renk alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Sıcak olarak bekletmeden servis yapın.
Barbun tarifinin püf noktası nedir?
Daha lezzetli olması için barbunları yeterli büyüklükte seçin, boylarının 15 cm.'den büyük olmasına özen gösterin.Balıkları dikkatli bir şekilde temizlemeye ve bol suda yıkadıktan sonra sularını süzdürmeye dikkat edin.