Barbekü Soslu Acılı Tavuk Tarifi
Barbekü Soslu Acılı Tavuk tarifi: Barbekü Soslu Acılı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Barbekü Soslu Acılı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Barbekü Soslu Acılı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavukları hazırlamak için:
- 400 gram tavuk göğsü
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Barbekü Soslu Acı Sos:
- 1 su bardağı barbekü sos
- 1 tatlı kaşığı acı sos
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 su bardağı su
- 50 gram rendelenmiş cheddar peyniri
- 50 gram rendelenmiş mozarella
- 1/2 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı jalapeno turşusu (dilimlenmiş) (küp küp doğranmış)
Barbekü Soslu Acılı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Yumurtayı çırpın. Un, irmik ve yumurtayı üç ayrı kapta hazırlayın.
- Unun içine tuz ve karabiberi ilave edin.
- Temizlenmiş ve inceltilmiş tavuk göğüslerini önce un, sonra yumurta en son irmiğe bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırlanan tavukları dizin.
- 20 dakika pişirin. 10. dakikada tavukların tersini çevirip pişirmeye devam edin.
Barbekü Soslu Acılı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavukları kasabınızdan incelttirebilir veya buzdolabı poşetine koyup bir ağırlıkla vurarak inceltebilirsiniz. İnceltmek tavuğun kurumadan kolayca pişmesini sağlayacaktır.
Barbekü Soslu Acılı Tavuk tarifi için servis önerisi
Yanına ıspanaklı veya bol yeşilli bir salatayla servis edebilirsiniz.