Banana Bread (Muzlu Ekmek) Tarifi
Banana Bread (Muzlu Ekmek) tarifi: Banana Bread (Muzlu Ekmek) için gerekli malzemeler nelerdir? Banana Bread (Muzlu Ekmek) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Banana Bread (Muzlu Ekmek) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı (ayçiçek ya da zeytinyağı da kullanılabilir)
- 4 adet muz (olgunlaşmış, kararmış)
- 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Banana Bread (Muzlu Ekmek) tarifi nasıl yapılır?
- Olgunlaşmış muzlarınızı minik minik bir kaba doğrayın, sonra da çatal yardımıyla ezin. Kenarda beklesinler biraz.
- Un, kabartma tozu, tuz ve tarçını bir kapta karıştırın. Onlar da kenarda beklesinler.
- Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca karışım ufak ufak köpürene kadar karıştırın.
- Tavada sıvı hale getirdiğiniz hindistan cevizi yağınızı şeker ve yumurta karıştırdığınız kaba ekleyin, karıştırmaya devam edin (aynı ölçülerde eritilmiş ayçiçek yağı ya da zeytinyağı da kullanabilirsiniz).
- Ezilmiş muzlarınızı da bu karışıma ekleyin ve yine karıştırın. Yalnız bu ezilmiş muzlardan ufak bir kısmı kenarda tutun, kekin en üstüne ekleyeceğiz.
- Karışıma yoğurt ve vanilya özütünü de ekleyin.
- Son olarak kuru malzemeleri karıştırdığınız kabı bu ıslak karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Kek harcı hazır.
- Uzun ve derin kek kalıbınızı yağlayın, karışımınızı kalıbınıza dökün ve karışımın üstünü düzleyin. Son olarak kenara ayırdığınız ezilmiş muzları da karışımınızın üstüne ekleyin.
- 175 dereceye önceden ısıttığınız fırınınızda 40 dakika kadar kekinizi pişirin, sonrasında 5-10 dakikada bir kontrol edin.
Banana Bread (Muzlu Ekmek) tarifinin püf noktası nedir?
Hindistan cevizi yağı yerine aynı ölçülerde ayçiçek yağı ya da zeytinyağı da kullanabilirsiniz.