Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bamya Kızartması Tarifi

Bamya Kızartması

Bamya Kızartması Tarifi

Bamya Kızartması tarifi: Bamya Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Bamya Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bamya Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yoğurt Sos İçin:

  • 250 gram Süzme Yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Bamya Kızartması İçin:

  • 500 gram bamya (iri ve uzun boylu)
  • 2 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Bamya Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Bamyaların sap kısımlarını dikkatlice ayıklayın ve güzelce yıkayıp kurulayın.
  • Bir kasede yumurtayı çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bamyaları yumurtaya bulayın.
  • Ayrı bir kasede un ve mısır ununu karıştırın. Yumurtaya bulamış olduğunuz bamyaları mısır unu ve un karışıma bulayın.
  • Sıvı yağı tavada kızdırın. Bamyaları altın sarısı rengini alana dek kızartın ve havlu peçete serdiğiniz bir tabakta fazla yağını alın.
  • Sütaş Süzme Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu bir kasede karıştırın.
  • Kızartmış olduğunuz bamyaları Sütaş Süzme Yoğurt ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025