Bamya Kızartması Tarifi
Bamya Kızartması tarifi: Bamya Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Bamya Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bamya Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yoğurt Sos İçin:
- 250 gram Süzme Yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 çay kaşığı tuz
Bamya Kızartması İçin:
- 500 gram bamya (iri ve uzun boylu)
- 2 adet yumurta (çırpılmış)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Bamya Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Bamyaların sap kısımlarını dikkatlice ayıklayın ve güzelce yıkayıp kurulayın.
- Bir kasede yumurtayı çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bamyaları yumurtaya bulayın.
- Ayrı bir kasede un ve mısır ununu karıştırın. Yumurtaya bulamış olduğunuz bamyaları mısır unu ve un karışıma bulayın.
- Sıvı yağı tavada kızdırın. Bamyaları altın sarısı rengini alana dek kızartın ve havlu peçete serdiğiniz bir tabakta fazla yağını alın.
- Sütaş Süzme Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu bir kasede karıştırın.
- Kızartmış olduğunuz bamyaları Sütaş Süzme Yoğurt ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!