Bamya Çorbası Tarifi
Bamya Çorbası tarifi: Bamya Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Bamya Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Bamya Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kase bamya (haşlanmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates
- 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı haşlanmış fasulye
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 avuç dereotu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Bamya Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bamyaları sıcak suda haşlayınız, bamyayı haşlarken suyun içerisine 1 kapak sirke ve tuz ekleyin, ardından haşlanan bamyaları soğuk su içerisinde bekletiniz, çünkü kolay doğranır ve dağılmaz.
- Ardından tencere sıvı yağ ile soğanı kavurun, soğanlar kavrulduktan sonra kapya biberi ekleyiniz ve salçayı ilave edip kavurma işlemine domatesi ekleyerek devam ediniz.
- Daha sonra haşlanmış bamyaları ekleyip 2 – 3 dakika kadar kavurunuz ve suyunu ekleyiniz.
- Kaynama noktasına gelen çorbanın içerisine 1 kapak limon suyu, haşlanmış nohut ve haşlanmış fasulyeyi ekleyerek karıştırınız.
- Kaynamakta olan çorbanızın içerisine karabiber, toz kırmızı biber, pul biber ve tuz ilave ederek karıştırın, ardından ocağınızın altını kapatınca doğranmış dereotunu ilave ederek karıştırın. Afiyet olsun.
Bamya Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeler çok iyi kavurulmalıdır. Çorbanızı çok fazla ezerek karıştırmamalısınız, çünkü bamya çekirdeklidir ve çorbanız çok çekirdekli olabilir.