Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin Tarifi
Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin tarifi: Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin için gerekli malzemeler nelerdir? Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet büyük boy fileto uskumru balığı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Balsamik sos:
- 1 çay bardağı balsamik sirke
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı kişniş tohumu
Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin tarifi nasıl yapılır?
- Kılçıksız ve derisi alınmış durumda olan fileto uskumru balığını , parmak kalınlığında uzun ince şeritler halinde kesin.
- Balsamik sosu hazırlamak için; balsamik sirke, limon suyu, zeytinyağı, elma sirkesi ve tuzu küçük bir sos tenceresine aktarın.
- Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak ılık bir hal alana kadar kısık ateşte pişirin.
- Kabuğunu soyduğunuz büyük boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Tuz ile ovarak, yumuşamasını sağlayın. Duruladıktan sonra suyunu süzün.
- Fileto uskumru dilimleri, tuz ile ovup acısını aldığınız kuru soğan ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdiğiniz balsamik sosu derin bir kapta karıştırın. Kişniş tohumlarını da ilave edin.
- Oda ısısında ilk sıcaklığı giden uskumru marin karışımının üzerini steç film ile kapladıktan sonra bir gün buzdolabında bekletin.
- Ve artık tamamen hazır olan bu doyumsuz mezeyi sevdiklerinizle paylaşarak, tadını çıkartın.
Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin tarifinin püf noktası nedir?
Balsamik sos uskumru dilimleri ile buluştuğunda serçe parmağınızı batırabileceğiniz sıcaklıkta olmalıdır.
Balsamik Soslu, Kişnişli Uskumru Marin tarifi için servis önerisi
Servisi esnasında ince doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyin.