Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Balparmak Tatlısı Tarifi

Balparmak Tatlısı

Balparmak Tatlısı Tarifi

Balparmak Tatlısı tarifi: Balparmak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Balparmak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Balparmak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti İçin:

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 adet limonun suyu

Süslemek İçin:

  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Balparmak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbetini hazırlamak için suyu ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişirme süresinin sonunda limon suyunu da ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp, altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Derince bir yoğurma kabına; tereyağını,  sıvı yağı, yumurtaları, toz şekeri, irmiği, kabartma tozunu ve vanilini koyup güzelce karıştırın.
  • Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartarak elinizle parmak şekli verin ve genişçe bir tabağa aldığınız irmiğe bulayarak, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm hamuru bu şekilde şekillendirip, irmiğe bulayıp, tepsiye yerleştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
  • Tatlınızı fırından çıkartır çıkartmaz, henüz çok sıcaklarken üstlerine iyice soğumuş olan şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekip soğumaları çin tepsiyi bir kenara alın.
  • Tatlılar şerbeti tamamen çekip soğuduklarında, servis tabağına alın ve toz antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.

Balparmak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız katı yağların oda sıcaklığında olması daha kıvamlı bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır. Şekillendirirken daha küçük hazırlayarak toplam adet sayısını arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025