Balparmak Tatlısı Tarifi
Balparmak Tatlısı tarifi: Balparmak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Balparmak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Balparmak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (az gelirse 1-2 kaşık ekleyebilirsiniz)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Dışını bulamak için:
Üzeri için:
Balparmak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabında irmik, kabartma tozu, un hariç diğer malzemeleri karıştıralım. İrmiği ekleyip karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim bu esnada kabartma tozunu da ekleyelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim, bu esnada kabartma tozunu da ekleyebilirsiniz.
- Un miktarı az gelirse 1-2 kaşık ekleme yapabilirsiniz fazla da eklemeyelim. Yumuşak bir hamur oluyor.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgahta rulo yapalım. İki ucunu birleştirip damla şekli verelim. İrmiğe bulayıp tepsiye dizelim. Ortalarına çiğ badem koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 25 dakikada pişiyor.
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp ara ara karıştırarak orta ateşte pişirelim. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika ara ara karıştırarak kısık ateşte kaynatalım.
- Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Şerbeti 5 dakika daha bekletelim, ılık olan (soğumaya yakın) tatlının üzerine dökelim.
Balparmak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Su bardağı ölçüsü 200ml. Çay bardağı ölçüsü 110ml.