Ballı Tavuk Tarifi
Ballı Tavuk tarifi: Ballı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ballı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet fileto tavuk göğsü (200'er gramlık)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dal biberiye
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Ballı sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Ballı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Deri ve kemik kısımları ayıklanmış fileto tavuk göğüslerini derin bir karıştırma kabına alın.
- Zeytinyağı, biberiye, sarımsak ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle marine edin.
- Marine tavuk göğüslerini; ızgara izli kızgın tavada, yüksek ateşte ters yüz ederek kızartın.
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip kısık ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Bal, taze sıkılmış limon suyu ve soya sosu ekleyin. Unun topaklanmaması için hızlıca karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kıvam almaya başlayan sosu, rendelenmiş limon kabuğu ve dağ kekiği ile çeşnilendirin.
- Hazırladığınız sosu kızarttığınız tavuk göğüslerinin üzerine gezdirip ters yüz ettikten sonra servis tabaklarına alın. Arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte bekletmeden servis yapın.
Ballı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Fileto tavuk göğüslerini, marinasyon karışımında daha uzun süre bekletebilir, marinasyon işleminde kullandığınız ürünlerin aromalarını tam olarak almasını sağlayabilirsiniz.Soya sosu kullandığınız için marinasyon ya da sos hazırlığında tuz kullanmamayı tercih edin.