Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay Tarifi
Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay tarifi: Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 litre
Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre sıcak su
- 2 yemek kaşığı tirebolu çayı
- 2 adet çubuk tarçın
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 adet mango
Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay tarifi nasıl yapılır?
- Tirebolu çayını çay süzgecine alın ve sıcak suda 10- 15 dakika kadar bekleterek, demleyin.
- Mangoyu ortadan ikiye kesin. Yarısını kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
- Kalan yarısını servisinde kullanmak için kabuklu bir şekilde ince ince dilimleyin.
- Demlenen çaya bal ve esmer şekeri ekleyin ve karıştırın. Çubuk tarçınları katın. Küp şeklinde kestiğiniz mangoyu ilave edin.
- Nane yaprakları, mango dilimleri ve buz küpleri ile harmanladıktan sonra soğuk olarak servis edin.
Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay tarifinin püf noktası nedir?
Aromasını alması için çubuk tarçınları, ılık çaya eklemeyi unutmayın.
Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay tarifi için servis önerisi
Tirebolu yerine arzu ettiğiniz çay çeşidini kullanabilirsiniz.