Ballı Süt Dilimi Tarifi
Ballı Süt Dilimi tarifi: Ballı Süt Dilimi için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Süt Dilimi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Ballı Süt Dilimi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kreması için:
- 1 paket krem şanti
- 3 tatlı kaşığı limon suyu
- 1/2 çay bardağı süt
- 150 mililitre sıvı krema
- 2 tatlı kaşığı bal
Süt dilimi için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ballı Süt Dilimi tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri beyaz renk alana kadar çırpın. Ardından sıvı yağ, süt, kakao ekleyin.
- Homojen bir karışım haline geldiğin de unu, tuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Kek hamurunu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine her yerine eşit gelecek şekilde dökün.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika pişirin ve soğumaya alın.
- Bu sırada kremayı yapmaya başlayalım.Bir kaba krem şanti, limon suyu, süt, krema ve balı alın ve çırpın; kıvam aldığında kremanız hazır olacak.
- Soğuyan keki tezgaha alın ortadan ikiye kesin, ilk yarısına kremayı yayın ve diğer keki üstüne kapatın 10-15 dakika dolapta soğutun ve eşit dikdörtgenler halinde kesin ve sunuma hazır.
- Arzunuza göre üstüne çikolata ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp süsleyerek servis edebilirsiniz.