Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Süt Dilimi Tarifi

Ballı Süt Dilimi

Ballı Süt Dilimi Tarifi

Ballı Süt Dilimi tarifi: Ballı Süt Dilimi için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Süt Dilimi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Süt Dilimi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kreması için:

  • 1 paket krem şanti
  • 3 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 150 mililitre sıvı krema
  • 2 tatlı kaşığı bal

Süt dilimi için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ballı Süt Dilimi tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve toz şekeri beyaz renk alana kadar çırpın. Ardından sıvı yağ, süt, kakao ekleyin.
  • Homojen bir karışım haline geldiğin de unu, tuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Kek hamurunu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine her yerine eşit gelecek şekilde dökün.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika pişirin ve soğumaya alın.
  • Bu sırada kremayı yapmaya başlayalım.Bir kaba krem şanti, limon suyu, süt, krema ve balı alın ve çırpın; kıvam aldığında kremanız hazır olacak.
  • Soğuyan keki tezgaha alın ortadan ikiye kesin, ilk yarısına kremayı yayın ve diğer keki üstüne kapatın 10-15 dakika dolapta soğutun ve eşit dikdörtgenler halinde kesin ve sunuma hazır.
  • Arzunuza göre üstüne çikolata ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp süsleyerek servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025