Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Susamlı Tavuk Tarifi

Ballı Susamlı Tavuk

Ballı Susamlı Tavuk Tarifi

Ballı Susamlı Tavuk tarifi: Ballı Susamlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Susamlı Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Susamlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet tavuk but
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tutam karabiber-tuz karışımı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk butlarını irice doğrayın.
  • Bir kasenin içerisinde soya sosu, bal, susam, tuz ve karabiberi karıştırın. İrice doğradığınız tavuk parçalarını bu karışımla marine edin.
  • Tavayı ısıtın. Isınan tavayı zeytinyağı ile yağlayın.
  • Zeytinyağının fazla kızmasını beklemeden tavukları tavanın içersine atın. Tahta kaşık kullanarak karıştırın.
  • Tavuk suyunu çektikten, susamlar kızardıktan sonra ocaktan alarak servis edin.

Ballı Susamlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Balın hazırlanan karışıma homojen bir şekilde dağıldığına emin olun. Aksi taktirde ısı ile tavuk parçalarının yüzeylerinin yanmasına neden olacaktır.

Ballı Susamlı Tavuk tarifi için servis önerisi

Dilerseniz yanında noodle ile çukur bir kasede servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025