Ballı Susamlı Tavuk Tarifi
Ballı Susamlı Tavuk tarifi: Ballı Susamlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Susamlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ballı Susamlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk but
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 tutam karabiber-tuz karışımı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk butlarını irice doğrayın.
- Bir kasenin içerisinde soya sosu, bal, susam, tuz ve karabiberi karıştırın. İrice doğradığınız tavuk parçalarını bu karışımla marine edin.
- Tavayı ısıtın. Isınan tavayı zeytinyağı ile yağlayın.
- Zeytinyağının fazla kızmasını beklemeden tavukları tavanın içersine atın. Tahta kaşık kullanarak karıştırın.
- Tavuk suyunu çektikten, susamlar kızardıktan sonra ocaktan alarak servis edin.
Ballı Susamlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Balın hazırlanan karışıma homojen bir şekilde dağıldığına emin olun. Aksi taktirde ısı ile tavuk parçalarının yüzeylerinin yanmasına neden olacaktır.
Ballı Susamlı Tavuk tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yanında noodle ile çukur bir kasede servis edebilirsiniz.