Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk Tarifi

Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk

Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk Tarifi

Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk tarifi: Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 900 gram kemiksiz tavuk eti (iri kuşbaşı doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Bal, susam, soya sosu, sarımsak, karabiber ve tuzu bir kaba koyun ve güzelce karıştırın.
  • Tavuk etini sos kabına dahil edin ve yine iyice karıştırın. Kabın kapağını örtün ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Tavayı ısıtın, zeytinyağını ekleyin. Soslu tavukları tavaya alın.
  • Orta hararetli ateşte tavuklar suyunu çekip rengi dönene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025