Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk Tarifi
Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk tarifi: Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 900 gram kemiksiz tavuk eti (iri kuşbaşı doğranmış)
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam tuz
Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Bal, susam, soya sosu, sarımsak, karabiber ve tuzu bir kaba koyun ve güzelce karıştırın.
- Tavuk etini sos kabına dahil edin ve yine iyice karıştırın. Kabın kapağını örtün ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Tavayı ısıtın, zeytinyağını ekleyin. Soslu tavukları tavaya alın.
- Orta hararetli ateşte tavuklar suyunu çekip rengi dönene kadar pişirin. Afiyet olsun.