Ballı Sarımsaklı Tavuk (Honey Garlic Chicken) Tarifi
Ballı Sarımsaklı Tavuk (Honey Garlic Chicken) tarifi: Ballı Sarımsaklı Tavuk (Honey Garlic Chicken) için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Sarımsaklı Tavuk (Honey Garlic Chicken) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ballı Sarımsaklı Tavuk (Honey Garlic Chicken) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 3 adet tavuk bonfile (600-650 g)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta (küçük boy)
- 1/3 çay bardağı ayçiçek yağı (pişirmek için)
Ballı sarımsaklı sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı (25 g)
- 1 yemek kaşığı salça (domates-biber)
- 1/3 çay bardağı soya sosu (50 ml)
- 1/3 çay bardağı su (50 ml)
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı bal
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 dal taze soğan
Ballı Sarımsaklı Tavuk (Honey Garlic Chicken) tarifi nasıl yapılır?
- Tavukluları orta büyüklükte olacak şekilde önce şeritler halinde, sonra büyük küpler halinde doğrayın. Boyutları birbirine yakın olduğu sürece farklı biçimlerde doğrayabilirsiniz.
- Geniş bir karıştırma kabına alın. Tuz, karabiber, yumurta ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyip güzelce harmanlayın.
- Kalan 4 yemek kaşığı mısır nişastasını yayvan bir kalıba alın, tavuk parçalarını güzelce bulayın.
- Tüm parçaları buladıktan sonra hafifçe silkeleyip fazla gelen nişastayı silkeleyin.
- Ayçiçek yağını tavada iyice ısıtın. Isındığına emin olduktan sonra tavanıza sığdığı kadar tavuk parçasını ekleyin.
- Alt kısmı kızarmaya başlayınca ters çevirip diğer yüzünü de pişirin. Bu işlem toplamda takriben 8-9 dakika sürecektir. Tüm tavuk parçaları bitene dek orta ateşte tavukları bu şekilde pişirin. Ardından tavadan alıp kenara ayırın.
- Sosu hazırlamak için tereyağı, soya sosu, su ve salçayı genişçe bir tavaya alın. Tereyağını eriyene dek kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Sarımsakları rendeleyerek veya püre haline getirerek içerisine ekleyin, kırmızı pul biberini de koyun. Bu şekilde 2 dakika kadar pişirin ve ardından ocağı kapayın.
- Son olarak ocağın altını kapattıktan sonra balı ekleyip hızlıca karıştırın. Ardından pişirmiş olduğunuz tavukları ve susamın yarısını serpip tavukları sosa bulayın.
- Üzerine kalan susamı serpin ve kıyılmış taze soğanla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Ballı Sarımsaklı Tavuk (Honey Garlic Chicken) tarifinin püf noktası nedir?
Asya'da Kore'de kullanılan gochujang denilen fermente acı biber salçası ile yapılan bu tarifi biz karışık domates-biber salçasıyla hazırladık ve acısını pul biberle yakaladık. Dilerseniz acılı salça ve gochujang kullanarak hazırlayabilirsiniz.