Ballı Rus Pastası Tarifi
Ballı Rus Pastası tarifi: Ballı Rus Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Rus Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ballı Rus Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 140 gram esmer şeker
- 3 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 70 gram bal
- 5 gram karbonat
- 450 gram un
- 3,5 su bardağı süt kreması
- 4,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya (ya da 1 çay kaşığı vanilya özütü)
- 3 yemek kaşığı bal
Ballı Rus Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kapta şeker ve yumurtaları çırpma teli ile yaklaşık 4 dakika kadar çırpın. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
- Bir tavada yağı eritin. Yağlar erimeye yakın balı içerisine ekleyin. Karıştırın. Karbonatı ekleyin ve güzelce köpürene kadar karıştırmaya devam edin.
- Tavadaki karışımı şekerli karışıma ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.
- Unu eleyerek ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırarak karışımı una yedirin. Elinizle çok fazla yoğurmadan un serili tezgaha alın. Hamur kendini bırakan bir kıvamda olmalı.
- Hamuru rulo haline getirin ve 7 ayrı parçaya ayırın. Her bir hamuru merdane ile tezgahta ayrı ayrı açın.
- Hamurun üzerine tabak veya kelepçeli kek kabı koyarak yuvarlak bir şekilde kesin. Artan parçaları atmayın bir kenara alın.
- Fırın kağıdı serili tepsiye dizin ve her seferinde iki adet olacak şekilde fırında 6 dakika pişirin. Biraz pembeleşince fırından alın.
- Pastanın tabanları pişince kalan parçaları da pişirin ve rondodan çekin.
- Kremayı derin bir kaseye alın. Yüksek devirde daha sonra düşük devirde çırpın. Koyulaşınca: vanilya, pudra şekeri ve balı ekleyip, çırpma teli ile çırpmadan karıştırın.
- Bir kat kek biraz krema olacak şekilde kekleri üst üste dizin. En üste de kremadan sürüp rondodan geçirdiğiniz toz kekleri üzerine serpin.
- Kenarlara da krema sürerek yayın. Toz kekleri etrafına da serpin. Pastayı kısa bir süre dolapta bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ballı Rus Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Hamur kendini bırakan bir kıvamda olmalı. Bu yüzden elinizle fazla yoğurmayın. Tahta kaşıkla toparlamaya çalışın. Kekleri üst üste dizerken kelepçeli kabın içinde yaparsanız daha düzgün bir pasta çıkacaktır.
Ballı Rus Pastası tarifi için servis önerisi
Yanında ballı süt ile servis edebilirsiniz.