Ballı Portakallı Sos Tarifi
Ballı Portakallı Sos tarifi: Ballı Portakallı Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Portakallı Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Ballı Portakallı Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet portakal
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dal biberiye
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Ballı Portakallı Sos tarifi nasıl yapılır?
- Portakalın kabuklarını sebze soyucu ile beyazlarını almadan soyun ve ince şeritler halinde doğrayın. Portakalın ayrıca suyunu da sıkıp ayırın.
- Biberiye yapraklarını sapından ayırıp ince ince doğrayın.
- Sos yapmak için bir tencereye tavuk suyu, portakal suyu, portakal kabuklarının yarısı, biberiyenin yarısı, tuz ve karabiberi koyup 5 dakika kaynatın.
- Karışıma azar azar tereyağını ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Son olarak nişastayı soğuk suda inceltin ve tencereye ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
- Pişen sosu süzüp ayrı bir kaba alın ve için kalan portakal kabuklarını ve biberiyeleri koyup sıcak olarak servis edin.
- Bu sosu dilerseniz pişirdiğiniz tavuğun tepsisinde ya da tavasında kalan tavuk yağını portakal suyu ile deglaze ederek de yapabilirsiniz. Afiyet olsun!