Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Portakallı Sos Tarifi

Ballı Portakallı Sos

Ballı Portakallı Sos Tarifi

Ballı Portakallı Sos tarifi: Ballı Portakallı Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Portakallı Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Portakallı Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet portakal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dal biberiye
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Ballı Portakallı Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Portakalın kabuklarını sebze soyucu ile beyazlarını almadan soyun ve ince şeritler halinde doğrayın. Portakalın ayrıca suyunu da sıkıp ayırın.
  • Biberiye yapraklarını sapından ayırıp ince ince doğrayın.
  • Sos yapmak için bir tencereye tavuk suyu, portakal suyu, portakal kabuklarının yarısı, biberiyenin yarısı, tuz ve karabiberi koyup 5 dakika kaynatın.
  • Karışıma azar azar tereyağını ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Son olarak nişastayı soğuk suda inceltin ve tencereye ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
  • Pişen sosu süzüp ayrı bir kaba alın ve için kalan portakal kabuklarını ve biberiyeleri koyup sıcak olarak servis edin.
  • Bu sosu dilerseniz pişirdiğiniz tavuğun tepsisinde ya da tavasında kalan tavuk yağını portakal suyu ile deglaze ederek de yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025