Ballı Patlamış Mısır Tarifi
Ballı Patlamış Mısır tarifi: Ballı Patlamış Mısır için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Patlamış Mısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ballı Patlamış Mısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı mısır (cin mısırı)
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı fındık
Ballı karameli için:
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı su
Ballı Patlamış Mısır tarifi nasıl yapılır?
- Ayçiçek yağını derin ve ince tabanlı bir tencerede kızdırın. Kuru ve taze durumda olan cin mısırlarını tencereye aktarın.
- Kapağını kapattığınız tencereyi aralarda sallayarak mısırları patlatın.
- Patlayan mısırları derin bir karıştırma kabına alın. Aralarda varsa patlamayan ve yanık mısır tanelerini tek tek ayıklayın.
- Mutfak robotunda iri parçalar halinde kıydığınız fındıkları, patlamış mısırlarla harmanlayın.
- Esmer şeker ve suyu küçük bir sos tenceresine alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Şeker erimeye başladığında bal ve tereyağı kattığınız karışımı 5-6 dakika kadar pişirin.
- Ocaktan aldığınız ballı karameli, patlamış mısır ve fındık parçalarının üzerine gezdirin.
- Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra ikili ya da üçlü şekillerde top top olan mısır patlaklarını sevdiklerinizle paylaşın.
Ballı Patlamış Mısır tarifinin püf noktası nedir?
Cin mısırlarını yağsız ve tuzsuz olarak patlamış mısır makinesinde patlattıktan sonra da karamel harcıyla harmanlayabilirsiniz.Arzuya göre ballı karamel karışımına 1 çay kaşığı vanilya özütü de ekleyebilirsiniz.İri kıyılmış fındık parçaları yerine ceviz, badem ya da Antep fıstığı kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Ballı Patlamış Mısır tarifi için servis önerisi
Çıtırlığını koruması için taze taze tüketin.