Ballı Mahmudiye Tarifi
Ballı Mahmudiye tarifi: Ballı Mahmudiye için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Mahmudiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Ballı Mahmudiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 180 gram kemiksiz tavuk but
- 3 cl. zeytinyağı
- 0.5 gram sarımsak
- 3 gram tuz
- 35 gram kuru soğan
- 30 gram havuç
- 15 gram taze maydanoz
- 3 gram taze kekik
- 2 gram taze reyhan otu
- 2 gram çubuk tarçın
- 3 gram mısır nişastası
- 15 gram kabuksuz iç badem
- 15 gram kuru kayısı
- 15 gram kuru incir
- 15 gram kuru üzüm
- 3 gram değirmende çekilmiş tane kara biber
- 5 gram süzme bal
- 10 cl. tavuk suyu
Ballı Mahmudiye tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın. Kemiksiz tavuk budun bir kısmını ayırıp küp şeklinde doğrayın.
- Kuru kayısı, kuru incir ve kabuğunu soyduğunuz havucu minik küpler halinde doğrayın. Kuru üzümlerin sap kısımlarını ayıkladıktan sonra kısa bir süre ılık suda bekletin.
- Ocakta ısıtılmış bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sırasıyla; sarımsak, kuru soğan, küp şeklinde doğranmış tavuk but, kabuksuz iç badem, aromasını vermesi için çubuk tarçın ve kurutulmuş meyve parçalarını ilave edin. Yüksek ateşte sotelemeye başlayın.
- Tuz, incecik kıyılmış maydanoz, kekik, reyhan otu yapraklarını katın. Değirmende çekilmiş tane karabiber ve balı ekledikten sonra soteleme işlemini sürdürün.
- Sıcak tavuk suyu ve mısır nişastasıyla sosu bağlayın. Baharatlarla tatlandırdığınız iç harcı, soğuması için kenara alın.
- Soğuyan iç harcı incecik açılan kemiksiz tavuk but etinin içine sardıktan sonra koyu bir renk almaması için buharda pişirin. Arzuya göre önceden hazırlanan arpa şehriye pilavı ve ayrıca sotelenmiş kuru meyveler eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Ballı Mahmudiye tarifinin püf noktası nedir?
İç harcı oluşturan tüm malzemeyi olabildiğine küçük parçalar halinde doğramaya ve yüksek ateşte sotelemeye dikkat edin.