Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Mahmudiye Tarifi

Ballı Mahmudiye

Ballı Mahmudiye Tarifi

Ballı Mahmudiye tarifi: Ballı Mahmudiye için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Mahmudiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Mahmudiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kg. tavuk (haşlanmış, eti küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 50 gram çiğ badem (kabukları soyulmuş)
  • 50 gram kuru üzüm
  • 100 gram kuru kayısı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1/4 demet dereotu

Ballı Mahmudiye tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlanmış ve doğranmış tavuk etlerini sıvı yağ ve soğan ile birlikte renk alana dek kavurun. Çiğ bademleri de ekleyip renk alana dek kavurmaya devam edin.
  • Kuru üzüm ve kuru kayısıyı tenceredeki tavuklarla beraber 2-3 dakika kavurun. Çubuk tarçın, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırıp tavuk suyunu ilave edin ve karıştırıp kısık- orta ateşte 20- 25 dakika pişirin.
  • Tereyağı ve balı tencereye ekleyin ve güzelce karıştırıp ocağı kapatın.
  • Son olarak kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025