Ballı Mahmudiye Tarifi
Ballı Mahmudiye tarifi: Ballı Mahmudiye için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Mahmudiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ballı Mahmudiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kg. tavuk (haşlanmış, eti küp doğranmış)
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 50 gram çiğ badem (kabukları soyulmuş)
- 50 gram kuru üzüm
- 100 gram kuru kayısı
- 1 adet çubuk tarçın
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 1/4 demet dereotu
Ballı Mahmudiye tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış ve doğranmış tavuk etlerini sıvı yağ ve soğan ile birlikte renk alana dek kavurun. Çiğ bademleri de ekleyip renk alana dek kavurmaya devam edin.
- Kuru üzüm ve kuru kayısıyı tenceredeki tavuklarla beraber 2-3 dakika kavurun. Çubuk tarçın, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırıp tavuk suyunu ilave edin ve karıştırıp kısık- orta ateşte 20- 25 dakika pişirin.
- Tereyağı ve balı tencereye ekleyin ve güzelce karıştırıp ocağı kapatın.
- Son olarak kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!